Рівнян перевірили на гепатит

28 липня, у Всесвітній день боротьби з гепатитами, рівняни отримали змогу безкоштовно здати аналіз крові на вірус гепатиту.
Гепатит - це вірусне захворювання, що вражає печінку. Всесвітній день боротьби з гепатитами був ініційований Міжнародним альянсом боротьби з гепатитами та офіційно оголошений Всесвітньою організацією охорони здоров'я у 2011 році. З цієї нагоди Рівненське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації “Всеукраїнська мережа ЛЖВ” організувало в центрі Рівного просвітницьку акцію.

Усі бажаючі отримали змогу безкоштовно здати аналіз крові на вірус гепатиту. Результати експрес-діагностики можна було дізнатись вже за декілька хвилин. Бажаючих продіагностуватись виявилось чимало - біля намету організаторів акції, де була розгорнута мобільна лабораторія, навіть вишикувалась невеличка черга.
Активісти "Всеукраїнської мережі ЛЖВ" також роздавали рівнянам пам'ятки з інформацією про гепатити і те, як від них уберегтись. Кваліфіковані консультації всім бажаючим надавала завідуюча обласним лікувально-діагностичним гепатологічним центром Галина Мартинюк.

Автор: Ольга ДАНИЛЮК 
Рівненський інформаційний портал ОГО
https://www.ogo.ua/articles/view/2013-07-28/41795.html