Рівненських нардепів просять віддати «голос» за життя і здоров’я кожного новонародженого українця

 БО «Мережа 100% життя Рівне» звернулася з листами до народних депутатів від Рівненщини з проханням підтримати законопроект «Про Державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів», який забезпечить реальний фінансовий захист і якісні медичні послуги українців у разі хвороби.

unnamed

- Сьогодні в суспільстві відбувається широка дискусія про реформу системи охорони здоров’я. На жаль, не менше обширно виглядає і кампанія по дискредитації цієї реформи — безліч зацікавлених сторін прагнуть залишити все як є, сидячи на “відкатах” та непрозорому розподілі коштів. Позиція Мережі полягає в тому, що ми цілком і повністю підтримуємо команду Міністерства охорони здоров’я й вважаємо це першим і реальним шансом в історії незалежної України, позбутися брехні про безкоштовну медицину й провести реформу. Ви, як депутат Верховної Ради повинні розуміти, що ваш голос, голос навіть не за закон, а за життя і здоров’я кожного новонародженого, майбутнє кожного українця, щасливу старість кожного пенсіонера. Мережа завжди боролася за розширення доступу до лікування та права пацієнтів — нарешті в українців з’явився реальний шанс все змінити на краще. і ми сподіваємося, що бажання змінити ситуацію в країні на краще є і у Вас, - йдеться в листі до народних обранців за підписом голови правління Юрія Лазаревича.

Якщо народні обранці підтримають законопроект, українці отримуватимуть медичні послуги по ситемі, яка вже давно успішно функціонує в таких країнах як Норвегія, Італія, Велика Британія та Канада.

- Завжди на 100% будуть покриті невідкладна допомога, первинна допомога та паліативна допомога. Негайне лікування в екстреній ситуації буде оплачено завжди. Крім того з’явиться Державний гарантований пакет медичних послуг та лікарських засобів. В ньому буде конкретний перелік послуг та ліків, які покриваються з коштів платників податків повністю або частково. Всі виплати стануть персоналізованими. Лікарня не отримає коштів, якщо вона не пролікувала громадянина. Медичні заклади України перейдуть на міжнародні медичні протоколи лікування та діагностики, - поділився деталями реформи голова правління БО «Мережа 100% життя Рівне» Юрій Лазаревич.

Уряд уже схвалив законопроект й наразі прихильники медичної реформи сподіваються, що у Парламенті буде необхідна кількість народних депутатів, які підтримають зміни в системі охорони здоров’я.