У Рівному проведуть “Годину смерті” й озвучать вимоги нардепам

У вівторок 6 червня відбудеться Всеукраїнська пацієнтська акція «Година смерті», під час якої у 55 містах України представники пацієнтських організацій та активісти звернуться до народних депутатів з вимогою підтримати медичну реформу в Україні та проголосувати пакет законопроектів за медичну реформу, поданий Урядом.

Під час акції люди лежатимуть на землі, а їх силуети обводитимуть крейдою. Таким чином активісти звертають увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей. Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців.

Саме наступного парламентського тижня Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі.

Акція розпочнеться о 10:00 біля Рівненської ОДА за адресою майдан Просвіти, 1. На початку акції відбудеться прес-брифінг, де будуть озвучені конкретні вимоги до народних депутатів.

Хочемо нагадати, що в травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний Пакет законопроектів про медичну реформу. Зокрема, розгляд реформи не підтримали фракції  БПП, Радикальної партії та Батьківщини.