Громадян запрошують увійти в наглядову раду діагностичного центру

В комунальному закладі «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Віктора Поліщука» запрацює наглядова рада. Наказ про створення підписав головний лікар Роман Шустик.

Наглядова рада наказ діагностич

- Ми запустили процес створення Наглядової ради при Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука. Основна мета її діяльності – спільно з громадськістю збільшити якість надання медичної допомоги, сприяння ефективному управлінню та поліпшенню матеріально-технічної бази закладу, вивчення та оприлюднення потреб медичних працівників та пацієнтів центру. Всю методичну допомогу в процесі формування Наглядової ради центру надає відома благодійна організація « Мережа 100 відсотків життя Рівне» та її керівник Юрій Лазаревич. Ми маємо відповідне положення про наглядову раду, погодження від Рівненської обласної ради, 19 жовтня я видав відповідний наказ про формування ради. Однак, хочу щоб цей процес відбувався максимально публічно і прозоро. Закликаю всіх долучитися до нього та подавати кандидатури від громадських організацій, які готові допомогти нашому центру стати ще кращим. Хочу наголосити – Наглядову раду ми створюємо не «для галочки», я докладу всіх зусиль, щоб вона реально працювала, - заявив Роман Шустик.

Створення наглядових рад при комунальних закладах обласної ради ініціює БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Крім того, організація зверталася з офіційним листом до голови Рівненської ОДА щодо необхідності створення наглядових рад при обласному управлінні здоров’я та департаменті соцзахисту. Наразі це питання вивчають чиновники.

«БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» реалізовує проект «Залучення громади Рівненської області до усіх етапів бюджетування» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Попередньо подати кандидатури на участь в установчому засіданні наглядової ради можна до 26 жовтня на електронну пошту rcmdc.press@gmail.com або в приватні повідомлення на Facebook Роману Шустику. У повідомленні не забудьте вказати прізвище, ім’я, по батькові, найменування громадського об’єднання, контактний e-mail та мобільний телефон.