Навчали контролювати бюджетні кошти

Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» провела тренінг-навчання для представників громадської ради при Рівненській ОДА на якому навчала контролювати бюджетні кошти.

Лазартренінг

-       Бюджетні кошти - це наші з вами кошти, тому представникам громадських організацій важливо розуміти механізми ефективного контролю за ними і вміти користуватися тими інструментами, які роблять цей контроль ефективним. Нині ділилися власним досвідом, показували напрямки роботи у галузі моніторингу на прикладі роботи БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Розповіли про основи використання електронних засобів та відкритих джерел для відслідковування зукупівель бюджетними організаціями, - зазначив голова БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

Тренінг «Підвищення ролі громади в контролі за бюджетами» організовувався з метою поширення досвіду організації серед громадських активістів у  напрямку контролю за бюджетами державних закладів в рамках  Проекту «Залучення громади Рівненської області до усіх етапів бюджетування», який реалізується «БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та сприяння Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської обласної державної адміністрації.