У Рівному представлять громадських детективів

Громадські детективи займатимуться розслідуванням порушення прав вразливих груп з боку правоохоронних органів, вчинення ними катувань, збиратимуть відомості про порушення прав цільових груп працівниками поліції, будуть систематизувати та обробляти інформацію по таким випадкам, готуватимуть заяви про вчинення злочинів до органів прокуратури, в майбутньому – до державного бюро розслідувань.

zakon

12 червня 2018 року (у вівторок) з 11:00 по 13:00 відбудеться круглий стіл «Захист прав людей, що живуть з ВІЛ, хворих на туберкульоз та уразливих груп населення», який організовує Громадська приймальня УГСПЛ у м. Рівне спільно з БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та проектом «Громадські детективи», започаткованим ГО «Експертний центр з прав людини».    

 Місце проведення: конференц-зала Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області, Кавказька 7.

Крім того на заході розкажуть як отримати правову допомогу уразливим групам населення. Та про проект в рамках якого БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» здійснює надання правової допомоги - «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я» за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією» по Рівненській та Волинській областях.

І