Керівників ОСББ Рівного залучають до протидії домашньому насильству

Фахівці проекту «Силами громади – проти домашнього насильства» зустрілися з керівниками ОСББ Рівного, щоб розповісти як ефективно протидіяти домашньому насильству.

1

Представники проекту зауважують, що зустріч з керівниками ОСББ одна з ключових, адже вони в силу професії, здатні не лише допомагати жертвам, а й запобігати випадкам домашнього насильства.

-       Прикро визнавати, але тривалий час в Україні ставлення до домашнього насильства залишалось суто "домашнім", а суспільство переважно закривало очі, мовляв, не варто пхати носа у чужу сім’ю. Такий підхід лише розв’язував руки кривдникам. Ми ж переконані, що якщо керівникам ОСББ буде відомо про такі випадки, а вони зазвичай знають про все, що відбувається у їх будинках, вони повинні першими бити на сполох, - коментує зустріч фахівець проекту «Силами громади – проти домашнього насильства» Олена Кукаріна.

2

 

Керівників ОСББ інформували про небезпеку суспільних стереотипів та законодавчі гарантії захисту від насильства в родині, у тому числі й про зміни, які вступлять у силу з 2019 року.

Нагадаємо, особи, які вчинятимуть домашнє насильство, нестимуть уже кримінальну відповідальність. Закон, який вступить в силу, передбачає співпрацю служб, які запобігають та протидіють домашньому насильству. Також буде створений Єдиний держреєстр випадків домашнього насильства, розроблять програми реабілітації для постраждалих і їхніх кривдників.

Захід проведений за Підтримки Рівненської ОДА, що реалізовується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».