Керівникам ОТГ Рівненщини провели тренінг «Протидія домашньому насильству

За підтримки Рівненської ОДА в рамках проекту «Силами громади проти домашнього насильства» у Рівному пройшов тренінг для представників об’єднаних територіальних громад. Учасників заходу навчали впроваджувати та реалізовувати ефективні заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

345

Тренінг провела відома українська феміністка та гендерна експертка, засновниця та модераторка фейсбук-групи «Фемінізм ЮА» Марія Дмитрієва.

На заході провели огляд змін у законодавстві з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Розповіли про повноваження органів та установ, на які покладається здійснення заходів з попередження домашнього насильства.

346

Нагадаємо, на Рівненщині представники громадських організацій, відповідальних структур та правоохоронні органи домовилися більш активно протидіятимуть домашньому насильству. Наразі ведеться розроблення резолюції, яка включатиме пропозиції щодо профілактики, запобігання та протидії насильству. Планується внесення змін в існуючі програми з метою утворення мобільних бригад та проведення профілактичних заходів.