Медзаклади на Рівненщині придбали ліків на 22 млн грн

До дослідження аналітиків потрапило 36 лікарень з 18 областей України. У фокусі медзаклади, що забезпечують лікування соціально значущих захворювань. За перші 8 місяців 2019 року проаналізовані лікарні на Рівненщині витратили 22 млн грн. 1   У термін «соціально значущі захворювання» входять: туберкульоз, ВІЛ-інфекція, СНІД, гепатити та інші віруси.

Досліджувані заклади витратили  444,5 млн грн з яких 164 млн через медичні закупівлі. Лікарні оголосили 4 тис. закупівель, завершено понад 3 тис. процедур. – розповідає керівник напрямку аналітики та адвокації Кіровоградського обласного відділення ВБО "ВМ ЛЖВ"Аліна Логінова.  – Зекономлено  25 млн грн. – 13 млн грн зекономили через медичні закупівлі.

На ці гроші можна буде придбати медобладнання та препарати у більшій кількості, ніж було можливим без наявної економії. інфографіка. процедури 11 На інфографіці розподіл медичних закупівель виходячи з процедур.  Найбільше поставок ліків для всіх замовників провів ТОВ «БАДМ-Б» — підприємство  стало переможцем у 67 закупівлях: конкурентних і неконкурентних. інфографіка 11 інфографіка 21 інфографіка 31 Довідково: Матеріал створений ГО «Інститут аналітики та адвокації»у рамках проекту «Стійкі рішення надання допомоги ВІЛ-інфікованим на базі спільнот», за підтримки Французької міжнародної експертизи Ініціативи 5% (Expertise France 5% Initiative).