Інформаційне заняття для сімейних лікарів та терапевтів ЛПЗ м.Рівне

За ініціативою члена Правління Рівненського осередку  Ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги, заступника начальника УОЗ Рівненського міськвиконкому Вікторії Покоєвчук, 12 лютого 2014 року сімейні лікарі та терапевти ЛПЗ м. Рівне мали змогу відвідати інформаційне заняття.

Вікторія Михайлівна поінформувала лікарів про нормативно-правове поле сфери знеболення в Україні, відмітивши прийняття Постанови №333 як прогресивний крок охорони здоров'я в забезпеченні доступності знеболення.

З презентацією «Больовий синдром в онкології» виступив завідуючий поліклінічним відділенням Рівненського обласного онкодиспансеру Юрій Чишкевич, який розповів про роль сімейного лікаря в ранній діагностиці онкопатологій; історію розвитку служби знеболення в Рівненській області, та природу болю та подолання больового синдрому у хворих на злоякісні новоутворення.

Також Юрій Володимирович презентував діяльність приватної медичної служби «Ремедіус», яка надає медсестринську та лікарську допомогу хворим на комерційних засадах.

Окрему увагу було присвячено організації служби паліативної допомоги на дому. Голова правління РОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юрій Лазаревич презентував діяльність служби бригади паліативної допомоги вдома, яка створена завдяки тісній співпраці РОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» з УОЗ Рівненського міськвиконкому та ПК№2 за підтримки МБФ «Відродження». Юрій Миколайович підкреслив необхідність забезпечення функціонування служби за  бюджетні кошти та необхідність поширення досвіду роботи служби на всю Рівненську область.