Тренінг Права паліативних пацієнтів та права людини

В рамках проекту із захисту прав паліативних хворих 5 - 7 квітня у м.Харків відбувся перший із запланованих тренінгів, присвячених розвитку спроможності спільноти громадських організацій, які опікуються паліативними хворими. Тренінг виявився дуже насиченим і цікавим, насамперед, завдяки складу учасників, які представляли чи не всі аспекти паліативної допомоги: чиновники, лікарі, медичні сестри, соціальні працівники, представники громадських організацій та духовенства представники донорських організацій,
Жваву та конструктивну дискусію викликало обговорення біоетичних аспектів паліативної допомоги, планування кошторисів служб паліативної допомоги, зміни до наказу МОЗ №41, презентація реформи системи соціальних послуг і стандартів надання соціальної допомоги.
Організатори дуже вдячні представникам Харківського спеціалізованого будинку дитини №1 Р. Марабяну та А.Пенькову за надану для усіх бажаючих можливість ознайомитись із провідним досвідом у створенні системи реабілітації та паліативного догляду для дітей.
В рамках тренінгу відбулася зустріч засновників мережі дитячої паліативної допомоги.
Було обрано голову Мережі (Тетьяну Нікелсон), визначено лого,
Ми, команда проекту, щиро вдячні партнерам та учасникам тренінгу та сподіваємось на подальшу співпрацю, нові зустрічі і конструктивне спілкування у майбутньому.
тренінгтренінг_2Євген НовіцкійЄвген Новіцкій_2Віктор КаратовЛеся Брацюнь