Правовий захист людей, які потребують паліативної допомоги.

лого мережі_n

Правовий захист людей, які потребують паліативної допомоги.
Вже протягом півтора року РОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» у співпраці з БФ «Солідарність» реалізують проект за підтримки Європейського Союзу «Забезпечення захисту прав паліативних хворих на базі ОГС, що працюють в сфері паліативної допомоги»
Сумно це визнавати, але досі в нашій країні паліативні пацієнти дуже часто страждають від нестерпного болю. Ми вважаємо, відмову в наданні знеболення або призначення неадекватного знеболення – катуванням, а людей, які продовжують страждати від болю – жертвами катувань.
Завдяки підтримці Європейського Союзу в 5 регіонах України створено центри правового захисту жертв катувань. Правозахисники цих центрів допомагають хворим і їхнім родичам в отриманні психологічної, соціальної реабілітації, і, найголовніше – знеболення.
У випадку, якщо проблему забезпечення доступу до знеболення не вдається вирішити адміністративними методами (через правовий супровід кожного випадку) пацієнтам забезпечується юридичний супровід.
Результати діяльності правозахисників позитивно відображаються на хворих, які звертаються за допомогою – за час їхньої діяльності більше 1000 українців отримали консультації та доступ до гарантованих законом послуг, але ці результати мають і більш широкий вплив, вони стимулюють систему охорони здоров’я працювати більш ефективно, відстоюють пріоритет людської гідності.
Звертаємо вашу увагу, що послуги правозахисників надаються в м.Київ, м.Рівне, м.Суми, м.Харків, м.Івано-Франківськ і включають в себе:
- Консультації з особистих питань (оформлення документів щодо спадщини, заповіту, укладення договору про пожиттєвий догляд, і т.д.)
- Консультації паліативних пацієнтів в сфері охорони здоров'я.
- Відстоювання прав паліативних пацієнтів перед владою всіх рівнів.
- Представництво інтересів паліативної пацієнтів в суді.
- Запобігання та подолання корупційних схем в лікарнях пов’язаних з паліативними пацієнтами.
- Надання можливості подати позов до суду для захисту інтересів паліативної пацієнтів в тому числі до Європейського суду з прав людини.

Контакти правозахисників:

м. Київ Галушка Михайло misha-gal27@yandex.ua 0632254520
м. Рівне Євгеній Новицький overcom@yandex.ua 093 3825 528
м.Харків Андрій Роханський andrewrakhan@gmail.com 050 1704 042
м.Суми Олексій Загребельний clubchance@gmail.com 096 3004 034
м.Івано-Франківськ Андрій Малетик maletyk@ukr.net 050 3338 783