В чиновників вимагатимуть пониження порогів закупівель через РroZorro до 50 тисяч гривень

14 березня в приміщені обласної ради об 10.00 (кабінет 201) представники  громадських організацій:  БО «Мережа 100 відсотків життя  Рівне»,  Рівненський центр «Соціальне партнерство», «Антикорупційний моніторинг», «Рада реформ Рівного», в рамках засідання круглого столу на тему «Закупівлі за бюджетні кошти в Рівненській області», вимагатимуть в чиновників пониження порогів закупівель через РroZorro.  Захід відбудеться в рамках виконання проекту «Забезпечення участі громади в плануванні, розподілі, моніторингу, контролі бюджету охорони здоров’я», що реалізується за підтримки МФ «Відродження» у Рівненській області.

Серед іншого, на заході оприлюднять аналіз проведених закупівель, та обговорять шляхи стимулювання керівників державних установ та організацій до  ефективного використання бюджетних коштів.

- На захід запрошуємо керівництво Рівненської області та влади міста Рівне й сподіваємося, що за підсумком круглого столу буде винесення розпорядження голови Рівненської ОДА «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 07 жовтня 2015 року № 578» та рішення сесії Рівненської міської ради «Про застосування системи електронних закупівель розпорядниками бюджетних коштів», які реалізували б пониження порогів закупівель через електронну систему торгів ProZorro до 50 тис. гривень а оприлюднення звітів до 10 тисяч, - зазначає керівник БО  «Мережа 100 відсотків життя  Рівне» Юрій Лазаревич.