Студентам розповіли, як протидіяти домашньому насильству

Впродовж двох днів у навчальних закладах Рівненщини фахівці проекту «Силами громади – проти домашнього насильства» розповідали як протидіяти домашньому насильству, інформували про небезпеку суспільних стереотипів та законодавчі гарантії захисту від насильства в родині.

555

-          Через молодь та студенство найбільш ефективно  доносити інформацію, як протистояти злу під визначенням «домашнє насильство», - коментує зустріч з студентами юрист ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Тетяна Мельник, - крім того ми проінформували про законодавчі зміни, які наберуть чинності з січня 2019 року. З Нового року особи, які вчинятимуть домашнє насильство, нестимуть кримінальну відповідальність.

Закон передбачає співпрацю служб, які запобігають та протидіють домашньому насильству. Також буде створений Єдиний держреєстр випадків домашнього насильства, розроблять програми реабілітації для постраждалих і їхніх кривдників. Закон чітко прописує, як про домашнє насильство повинні повідомляти медики і вчителі.

444

-          Це не зручна тема, її намагаються замовчувати і саме тому домашнє насильство присутнє у нашому суспільстві. Треба комунікувати про цю проблему та інформувати  про права та інструменти запобігання, бо нині статистика по Україні є невтішною, - коментує зустріч зі студентами Олена Кукаріна, представник БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Захід для студентів Рівненського державного гуманітарного університету та Рівненського державного аграрного коледжу організований в рамках проекту «Силами громади – проти домашнього насильства» за Підтримки Рівненської ОДА, що реалізовується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне.