Рівнянам розповіли як вберегтися від туберкульозу

Вулична акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня була проведена у Рівному. Перехожим роздавали інформаційні листівки та заповнювали з ними анкети. 

2

-          Ми розповідали людям про шляхи передачі туберкульозу, коли треба йти обстежуватися. Про симптоми туберкульозу, такі як – підвищена пітливість, температура, кашель, який не проходить два тижні. Місце акції обрали свідомо біля Органного залу на якому є величезний годинник. І це не просто символізм - це означає, що настав час боротися з туберкульозом, - розповів представник "TBpeopleUkraine" Євген Баборикін.

3

Крім того рівнянам нагадали, що необхідно щорічно проходити обстеження в медзакладах, яке є безкоштовним і пам’ятати, що туберкульоз виліковний, а раннє виявлення – продуктивний  шлях до боротьби з цією хворобою.

44

Захід проведено БО "Мережа 100 відсотків життя Рівне" разом з БО "TBpeopleUkraine" в консорціумі з БО "Світло надії", в рамках реалізації програмного компоненту 10М. Підтримка та інституційний розвиток ТБ спільноти проекту "Сталість послуг в умовах реалізації плану переходу", спільно з БО "100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ"

#ItsTimetoEndTB