У державних закупівлях запорізького медзакладу виявили змову (інфографіка)

Обидва учасники закупівлі мають однакові телефони та електронні адреси.

1 (5)

10 травня 2019 року Запорізький обласний протитуберкульозний клінічний диспансер оголосив закупівлю систем реєстрації медичної інформації та дослідного обладнання з очікуваною вартістю у 31 тисячу гривень.

На закупівлю прийшли два учасника з м. Павлоград, Дніпропетровської області ФОП Костур Андрій Йосипович та ФОП Константінова Ірина Йосипівна. При розгляді поданих ними документів замовник відхилив обидві пропозиції через невідповідність умовам закупівлі.

Детально проаналізувавши подані ними документи аналітики помітили, що обидва учасника вказують однакові контактні дані, зокрема номер телефону та електрону скриньку. Всі довідки у обох замовників складено в однакому стилі. Це вказує на те, що обидва учасники прийшли на торги з метою скласти штучну конкуренцію один одному.

«Такі дії учасників спотворюють результати торгів та дискримінують систему державних закупівель в цілому», - відмітив аналітик БО Мережа 100 відсотків життя» м. Харків Костянтин Дмитрієв.

Слід відмітити, що фахівці з БО «Мережа 100 відсотків життя» м. Харків підготували звернення за цим фактом до АМКУ для перевірки та притягнення відповідальних в разі підтвердження порушення.

Довідково: Матеріал створений ГО «Інститут аналітики та адвокації»у рамках проекту «Стійкі рішення надання допомоги ВІЛ-інфікованим на базі спільнот», за підтримки Французької міжнародної експертизи Ініціативи 5% (Expertise France 5% Initiative).