Офіційний сайт благодійної організації "Мережа 100 відсотків життя Рівне"

Публічні закупівлі: на Рівненщині спеціалісти виявили дискримінаційні умови

29/06/2018

Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення оголосив закупівлю ліків для постраждалих від ЧАЕС (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-05-29-001128-a). Проаналізувавши документацію, аналітики  БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне»  знайшли вимоги  не передбачені законодавством.
Continue reading

Паліативна допомога у Рівному: активісти взялися підганяти чиновників

27/06/2018

Виділити кошти на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції частини Обласного будинку дитини під дитяче паліативне відділення на найближчій сесії Рівненської обласної ради, яка відбудеться 27 липня, проситимуть представники пацієнтських громадських організацій.
Continue reading

Українців закликають до обговорення проекту Закону «Про систему громадського здоров’я».

25/06/2018

МОЗ України оприлюднило для громадського обговорення проект Закону «Про систему громадського здоров’я» Система громадського здоров’я – це наступний етап послідовних змін у сфері охорони здоров’я, – інформують в МОЗ.

rfr_logo-3-1024x180
Continue reading

«Парити» е-сигарети так само шкідливо як і цигарки

22/06/2018

В рамках Угоди про асоціацію з ЄС Україна зобов’язалася прискорювати проєвропейські зміни в системі охорони здоров’я. Важлива роль відведена розвитку системи громадського здоров’я. На меті переконати українців берегти власне здоровся, в тому числі й за рахунок відмови від куріння. Частково це вдається. Останнім часом збільшилася кількість людей, які відмовилися від цигарок, але, натомість, почали «парити» електроні сигарети. Крім того, серед тих хто не палив тютюну, з’явилися прихильники «вайпів», особливо з числа підлітків. «Парити» електроні сигарети стало модно, масами шириться міф про те, що вони не шкодять здоров’ю, але насправді це не так.
Continue reading

Ліна МИХАЛЬЧУК: «Я вірю, що ми на шляху змін культури донорства в Україні»

20/06/2018

До Всесвітнього дня донора крові у Рівненській обласній станції переливання крові журналістам показали виробничий процес, провели екскурсію «шляхом донора» та розповіли про реформування служби крові, яке відбувається в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Після цього заходу з’явилася  можливість більш предметно поспілкуватися з Ліною Михальчук, головним лікарем Рівненської обласної станції переливання крові.
Continue reading

Про зміни, які чекають на донорство, розповіли у Рівному

15/06/2018

До Всесвітнього дня донора крові у Рівненській обласній станції переливання крові журналістам показали виробничий процес, провели екскурсію «шляхом донора», та розповіли про реформування служби крові, яке відбувається в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.  
Continue reading

За круглим столом складатимуть календарний план створення дитячого хоспісу

15/06/2018

 У Рівному триває процес створення обласного дитячого паліативного відділення – дитячого хоспісу. Нагадаємо, що наказ обласного управління охорони здоров’я  про створення дитячого відділення паліативної (хоспісної) допомоги на базі КЗ “Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини” видано вже як рік. Щоб пришвидшити цей процес Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» у форматі круглого столу збирає пацієнтські організацій Рівненщини.

Continue reading

У Рівному розкажуть про особливості груп крові та важливість донорства

13/06/2018

Для чого знати свою групу крові? Як група крові впливає на здоров’я і характер людини? Які несумісні групи крові для зачаття і хто такий ідеальний донор? Який вплив має донорство крові на організм людини? Відповіді на ці та інші запитання дадуть працівники Рівненської обласної станції переливання крові у четвер 14 червня.
Continue reading

У Рівному представлять громадських детективів

11/06/2018

Громадські детективи займатимуться розслідуванням порушення прав вразливих груп з боку правоохоронних органів, вчинення ними катувань, збиратимуть відомості про порушення прав цільових груп працівниками поліції, будуть систематизувати та обробляти інформацію по таким випадкам, готуватимуть заяви про вчинення злочинів до органів прокуратури, в майбутньому – до державного бюро розслідувань.

Continue reading

На Одещині створили координаційну раду з дотримання прав паліативних хворих

08/06/2018

Щороку на Одещині порушуються права більш як 30 тисяч паліативних хворих та членів їх родин.  Таку сумну статистику озвучують правозахисники. Відтак  новоутворений орган  здійснюватиме координацію діяльності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади з метою дотримання прав таких пацієнтів та розвитку паліативної допомоги в області.
Continue reading

Спалах кору як привід дізнатися про міфи щодо вакцинації

08/06/2018

Через міфи, які останніми роками активно поширювали в суспільстві, чимало українських батьків відмовилися вакцинувати дітей. Як результат, цього року в Україні зафіксовано спалах кору. До прикладу, в Рівненській області цьогоріч уже 245 осіб захворіли на кір. Більшість хворих — діти до 17 років. Найвища захворюваність на кір у Рівному, Березнівському, Корецькому та Рівненському районах. Тож тепер батьки кинулися активно вакцинувати своїх дітей.

Continue reading