Паліативним хворим створять умови поблизу Рівного

У Дядьковицькій районній лікарні відкриють паліативне відділення. Для нього відведуть перший поверх одного з корпусів й матиме відділення 8 палат на 10 ліжок.

  P70704-100325

Про це стало відомо під час відвідин Дядьковицької районної лікарні представниками БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», БО «Скарбниця Надії», керівництва районного й міського управління охорони здоров’я, правозахисників, які наразі активно працюють над відкриттям спеціалізованих паліативних закладів у Рівному.

P70704-094540

На ремонт приміщення районна влада вже виділила кошти в сумі 200 тисяч гривень.

- Якщо ми справився й тут буде дорослий хоспіс, це вже життя прожили не дарма. Що стосується дитячого хоспісу, то моя точка зору – він має бути в обласному центрі. Мають бути умови, дитяча реанімація, анестезіологи, можливість консультації з спеціалістами. Тут достатньо буде відкрити дитячу палату, - розповіла Вікторія Покоєвчук, заступник начальника міського управління охорони здоров’я.

P70704-095204

Відкриттям паліативного відділення в Дядьковичах представники громадських організацій не обмежаться, нині вони проводять активну роботу з представниками влади, щоб на Рівненщині запрацював ще й дитячий хоспіс, - повідомила Ганна Котенко, БО “Мережа 100 відсотків життя”.

Нині на Рівненщині працює єдиний хоспіс у місті Дубно. Хоспіс — заклад, в якому перебувають важкохворі з прогнозованим летальним наслідком. Основна мета перебування в хоспісі — полегшити останні дні життя пацієнтів.