У Рівненській області допомагатимуть ВІЛ-позитивним та паліативно хворим

         Рівненська благодійна організація «Мережа 100% життя Рівне»  впроваджує механізм фінансування соціальне замовлення для уразливих груп населення області. Це такі соціальні послуги як: догляд, представницькі та правозахисні, які спрямовані на ВІЛ-позитивних та паліативних хворих. 

Паліативна допомога включає в себе поліпшення якості життя не тільки хворим, але й членам їхньої родини. Їм надається психологічна, духовна та медична допомога, шляхом запобігання і полегшення симптомів болю.   Цілі, які ставить дана допомога, це в першу чергу, якісне лікування – полегшити симптоми, та вирішити соціальні, юридичні питання, які виникають у хворого.
За словами голови правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрія Лазаревича, незабаром має відбутися районна сесія, де депутати з районної адміністрації проголосують за соціальне замовлення та виділять кошти сумою у 200 тисяч гривень.
«Ми турбуємося про якісне лікування тяжкохворих клієнтів нашої області та району. Наші соціальні працівнки будуть надавати необхідні соціальні послуги не тільки клінтам, а й їхнім рідним. Адже вони теж мають бути обізнані та мати підтримку», – стверджує Юрій Лазаревич.
НУО м. Рівне реалізує дану ініціативу у рамках роботи програмного компонента 21М «Підтримка сталої відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції/СНІДу на регіональному рівні шляхом адвокатування переходу на державне фінансування послуг з догляду і підтримки для ВІЛ-інфікованих, профілактики інфікування ВІЛ» проекту «Комплексний підхід до подолання епідемії ВІЛ/СНІД», що реалізується Благодійною організацією «Світло надії» за підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».