Наглядові ради мають бути дієвими

Як зробити так, щоб наглядові ради не перетворилися на збіговисько, яке влаштовує шоу? Щоб наглядова рада була дієвою?   Про це та багато інших важливих моментів говорили напередодні у Рівному.  Для представників громадськості провели тренінг на якому розповідали про особливості створення наглядових раддля контролю за процесами бюджетування.P71031-103106

Тренінг організовувався в рамках  Проекту «Залучення громади Рівненської області до усіх етапів бюджетування» реалізується «БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.
IMG-0e55021765ca65c9e59e46ddb25b721b-V Нагадаємо, що наразі в області відбувається створення наглядових рад при комунальних закладах обласної ради, яке ініціює БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Крім того, організація зверталася з офіційним листом до голови Рівненської ОДА щодо необхідності створення наглядових рад при обласному управлінні здоров’я та департаменті соцзахисту. Наразі це питання вивчають чиновники.