З миру по нитці – хворим на Рівненщині лікувальне обладнання

Пацієнти Дубенського хоспісу вже давно потребували кисневий концентратор. Тепер він у них є. Апарат обійшовся у 14 тисяч гривень. Кошти на нього збирали по усій країні від продажу теплих кофт з принтом роботи українського митця. А придбали та привезли його у медзаклад активісти Рівненського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Нині у Дубенському хоспісі перебуває 37 пацієнтів і ще семеро стоять у черзі. Тож якісне медичне обладнання необхідне.

Пані Людмила підліковується у хоспісі вже два місяці. Жінка говорить, за цей час з нею відбулись неабиякі зміни.

А ще розповідає пані Людмила, тут дуже чуйний і уважний медперсонал, який чимало робить для своїх пацієнтів. Та цього насправді недостатньо. За два роки існування у Дубенському хоспісі відбулось чимало змін. Побудували холодову кімнату для збереження тіл померлих, зробили косметичний ремонт палат, облаштували душову кабіну та кімнату психологічного розвантаження для персоналу. Із Франції отримали гуманітарну допомогу: функціональні ліжка, прикроватні тумбочки. Та все ж існує ще купа проблем, які необхідно вирішити для комфортного перебування пацієнтів у хоспісі. Серед них - відсутність ліфту.

Держава виділяє кошти для Дубенського хоспісу, та усі вони йдуть на медикаменти, заробітну плату медикам, комунальні послуги. Тож для вирішення ще багатьох проблем хоспісу: а це нестача засобів догляду, памперсів, серветок залишається сподіватись лише на благодійників та спонсорів.

Катерина Мункачі, Володимир Захаров