Депутати розпочали процес формування спостережної ради Центру громадського здоров’я

Постійна комісія з економічних питань та комунальної власності Рівненської облради підтримала ініціативу БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та доручила виконавчому апарату, на наступну сесію обласної ради, підготувати проект рішення щодо створення спостережної ради    КЗ «Центр громадського здоров’я» Рівненської обласної ради.

цгз комісія

Нагадаємо, що раніше БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», яка за підтримки МБФ “Відродження” реалізовує проект «Забезпечення прозорості та подолання корупції у системі громадського здоров’я Рівненської області» звернулася до голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука з проханням розпочати процедуру створення цього органу.

-          Ми звернулися до обласної ради, як власника, для виконання статті 24 Основ законодавства України про охорону здоров’я. Закон передбачає створення спостережної ради. Крім того це питання прописано в статуті закладу, - зазначив голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич і додав, - наша мета, сприяти реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я.

КЗ «Центр громадського здоров’я» Рівненської обласної ради розпочав свою роботу у вересні 2018 року. Заклад має консолідувати та розподіляти ресурси спрямовані на забезпечення здоров’я громади області