У Дніпропетровській області виявили дискримінацію у закупівлях медзакладу (інфографіка)

Про це повідомили аналітики, які досліджували медичні закупівлі Дніпропетровської «Фтизіатрії» у першому півріччі 2019 року.

Инфографика

Протягом майже 5 місяців 2019 року КП "Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об'єднання "Фтизіатрія" Дніпропетровської обласної ради" через публічні закупівлі з використанням електронної системи ProZorro вже витратило майже 45,7 млн грн, провівши 90 успішних процедур. Аналітики визначили, що 19% закупівель – неуспішні (відмінені або ж такі, що не відбулись).

-          Це дуже високий відсоток, і однією з причин вважаємо застосування Замовником дискримінаційних вимог. У закупівлях продуктів харчування Замовник вимагав надання копії чинного сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів, виданого на ім’я учасника. Згідно з Законом України № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» сертифікація НАССР «Сертифікат Системи управління безпекою харчових продуктів не є обов’язковою для не виробників харчових продуктів, - зазначила керівник напрямку аналітики та адвокації БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Аліна Логінова.

 

Слід відмітити, що заклад уклав 28 договорів щодо закупівель продуктів харчування з двома постачальниками - ТОВ «ОПТІТРЕЙД» (18 договорів на 5,5 млн грн) та ТОВ «ГАРНАТ-2010» (10 договорів на 5,3 млн грн).

Також Дніпропетровська «Фтизіатрія» закупила фармацевтичної продукції, медичних матеріалів та обладнання на 6,8 млн грн через проведення 10 процедур відкритих торгів.

Довідково: Матеріал створений ГО «Інститут аналітики та адвокації» у рамках проекту «Стійкі рішення надання допомоги ВІЛ-інфікованим на базі спільнот», за підтримки Французької міжнародної експертизи Ініціативи 5% (Expertise France 5% Initiative).

Прес-служба Інституту аналітики та адвокації