Запорізька лікарня не дозволяє брати участь у торгах новим учасникам закупівель

Якщо учасник не надавав послуг у попередньому етапі однієї закупівлі, йому можуть відмовити в участі у наступній, що нівелює сенс проведення конкурентних торгів.

Инфографика Марго [Восстановлен]

Кіровоградська організація дослідила тендери запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні. В одній із закупівель обласної інфекційної клінічної лікарні у м. Запоріжжя учасник ТОВ «РАДТЕХ» був дискваліфікований через відсутність «підтвердження проведення попереднього акту обстеження вогнегасників та визначення обсягу робіт по забезпеченню вогнезахисту…складеного та підписаного акту 2-ма сторонами». Слід відмітити, що пропозиція цього учасника була на 70% нижча від очікуваної вартості, що б забезпечило відповідну економію, і на 64% нижча від пропозиції переможця.

Така норма і подібні до неї в інших допорогових закупівлях нівелюють сенс саме проведення конкурентної допорогової закупівлі, адже вони покликані створювати конкуренцію в закупівлях та внаслідок цього сприяти раціональному використанню бюджетних коштів завдяки економії в частині, де це є можливим, - відмітила керівник напрямку аналітики та адвокації БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Аліна Логінова.

У травні 2019 року запорізька КУ «Обласна інфекційна клінічна лікарня» провела 4 допороги. В оголошенні до них замовник вніс пункт, який не дає можливості учасникам надавати послуги у наступних частинах супроводу, якщо вони не надавали їх у попередньому етапі відповідної закупівлі. До пакету документації учасники змушені додавати скановану копію попереднього договору із закладом або видаткову накладну.

Довідково: Матеріал створений ГО «Інститут аналітики та адвокації» у рамках проекту «Стійкі рішення надання допомоги ВІЛ-інфікованим на базі спільнот», за підтримки Французької міжнародної експертизи Ініціативи 5% (Expertise France 5% Initiative).