Рівненська область відкрила для пацієнтів списки ліків, наявні у кожній лікарні

Скориставшись інформаційним сайтом eliky.in.ua, кожен мешканець Рівненщини може дізнатися, які ліки, із закуплених за державний кошт, наявні в лікарнях області. Ініціювала створення такого ресурсу в області БО «Мережа 100% життя Рівне».

Preparat

Презентація відбулася 15 грудня, у четвер, в актовій залі Центральної міської лікарні.

Як повідомила Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ «Пацієнти України», кожна лікарня щороку отримує ліки за кошти державного та місцевого бюджетів. Однак пацієнти безкоштовно отримують їх вкрай рідко.

- Цей ресурс допоможе не в ручному режимі головному лікарю чи завідувачу визначати, кому ці препарати призначити. А насправді кожен пацієнт має право вимагати ці ліки саме для нього, - розповів Юрій Лазаревич, голова правління БО «Мережа 100% життя Рівне».

За словами заступниці голови Рівненської облдержадміністрації Світлани Богатирчук-Кривко, влада зацікавлена в тому, щоб пацієнти отримували ці ліки, а громадськість бачила, як вони розподіляються. Тож вона завірила, що облдержадміністрація бере під контроль функціонування цієї системи з боку лікарняних установ області.